MASACRU într-un campus universitar din Kenya: Cel puţin 147 de studenti au fost ucişi într-un atac comis de gruparea Al-Shabaab - VIDEO

Cel puţin 147 de studenţi au fost ucişi, joi, în urma unui atac comis de membri ai grupului terorist Al-Shabaab, afiliat Al-Qaida, într-o universitate din nordul Kenyei, relatează Reuters.

7646 afișări
Imaginea articolului MASACRU într-un campus universitar din Kenya: Cel puţin 147 de studenti au fost ucişi într-un atac comis de gruparea Al-Shabaab - VIDEO

Cel puţin 15 morţi şi 30 de răniţi într-un atac comis într-un campus universitar din Kenya (Captură video)

De asemenea, 80 de studenţi au fost răniţi, iar aproximativ 500 au fost eliberaţi în urma atacului, potrivit USA Today.

Cel puţin patru terorişti au murit în schimburi de focuri cu forţele de ordine.

Ministrul kenyan de Interne, Joseph Nkaissery, a declarat că numărul morţilor ar putea creşte, în contextul în care militarii percheziţionează toate anexele Universităţii Garissa, situată în nordul ţării.

Atacul armat a fost revendicat de organizaţia islamistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Operaţiunile militare în campusul universitar continuă, a precizat ministrul de Interne.

Teroriştii luaseră ostatici 815 studenţi, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi sumar după ce le-au răspuns teroriştilor că erau creştini.

Organizaţia sunnită Al-Shabaab este activă în Somalia şi Kenya, fiind afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici