Masacrul din Colorado: Un avocat al presupusului autor evocă o "boală mentală" a clientului

Avocatul lui James Holmes, presupusul autor al atacului armat soldat cu 12 morţi într-un cinematograf din Aurora (Colorado, vest) pe 20 iulie, a evocat joi, în faţa unui tribunal federal, o eventuală "boală mentală" a clientului său, prezent la audiere.

110 afișări
Imaginea articolului Masacrul din Colorado: Un avocat al presupusului autor evocă o "boală mentală" a clientului

Masacrul din Colorado: Un avocat al presupusului autor evocă o "boală mentală" a clientului (Imagine: Shutterstock)

Biroul procurorului şi avocatul lui James Holmes au dezbătut oportunitatea unui acces public la documente din cadrul anchetei, primul dorind păstrarea confidenţialităţii, hotărâtă de către judecătorul William Sylvester în timpul unei audieri precedente, cel de al doilea reclamând divulgarea lor.

"Nu putem să începem să evaluăm boala mentală a domnului Holmes atât timp cât nu avem aceste informaţii", a declarat Dan King, care a folosit expresia "boală mentală" în alte două rânduri în cursul audierii, lucru care sugerează că ar putea pleda în acest sens.

Tânărul, în vârstă de 24 de ani, este acuzat că a ucis 12 persoane şi a rănit alte 58 într-o sală aglomerată a unui cinematograf din Aurora în timpul unei proiecţii de noapte a filmului "The Dark Knight rises", ultimul din seria "Batman".

Împotriva lui James Holms au fost formulate 142 de capete de acuzare, dintre care 24 de crimă. El a intrat joi în tribunal încătuşat şi escortat de trei poliţişti, având părul vopsit portocaliu aprins, ca la audierile precedente. Holms nu a făcut nicio declaraţie

Accesul la documente din cadrul anchetei este reclamat şi de presă. "Îmi este dificil să înţeleg ce se întâmplă în această procedură judiciară", a declarat Steven Zansberg, avocatul care reprezintă presa.

Judecătorul Sylvester nu a precizat data la care intenţionează să anunţe o decizie, dar o nouă audiere a fost stabilită pentru data de 16 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici