Masacrul din Noua Zeelandă | Cancelarul austriac: Există o legătură între autorul atacului din Christchurch şi o mişcare din Austria

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat miercuri că autorităţile au descoperit o legătură financiară între autorul atacului armat din Noua Zeelandă, în urma căruia 50 de persoane au murit, şi Mişcarea Identitară, de extremă-dreapta, din Austria, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1249 afișări
Imaginea articolului Masacrul din Noua Zeelandă | Cancelarul austriac: Există o legătură între autorul atacului din Christchurch şi o mişcare din Austria

Masacrul din Noua Zeelandă | Cancelarul austriac: Există o legătură între autorul atacului din Christchurch şi o mişcare din Austria

Un purtător de cuvânt al procurorilor din Graz, Hansjoerg Bacher, a informat că liderul Mişcării Identitare, Martin Sellner, a primit o donaţie în valoare de 1.500 de euro de la o persoană cu acelaşi nume ca autorul atacului din Christchurch.

"Putem confirma că există o legătură financiară între autorul din Noua Zeelandă şi Mişcarea Identitară din Austria", a declarat Kurz.

Autorul atacului din Christchurch

Sellner a publicat pe Youtube un video în care afirmă că a primit o donaţie de la autorul atacului din Christchurch, iar autorităţile i-au percheziţionat casa pentru a stabili posibilele legături între cei doi.

"Nu sunt membrul unei organizaţii teroriste. Nu am nicio legătură cu acest individ, în afară de donaţie", a declarat Sellner.

Bacher a adăugat că a fost demarată o anchetă pentru a stabili dacă Sellner a fost implicat.

Mişcare Identitară.

Kurz a declarat că Austria ia în considerare dizolvarea grupării Mişcarea Identitară.

"Poziţia noastră este foarte clară. Niciun fel de extremism, indiferent că este vorba de islamism radical sau extremişti de dreapta, nu are loc în societatea noastră", a afirmat Kurz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici