Măsură drastică după atacul armat de la baza militară din Florida. Peste 300 de studenţi saudiţi, opriţi la sol pentru un „repaus de siguranţă”

Peste 300 de studenţi saudiţi din aviaţia militară americană au fost opriţi la sol ca parte a unui „repaus de siguranţă” după ce un locotenent al Forţelor Aeriene Saudite a ucis trei persoane săptămâna trecută la o bază a Marinei SUA din Florida, au declarat oficiali americani pentru Reuters.

2907 afișări
Imaginea articolului Măsură drastică după atacul armat de la baza militară din Florida. Peste 300 de studenţi saudiţi, opriţi la sol pentru un „repaus de siguranţă”

Peste 300 de studenţi saudiţi, opriţi să mai zboare în urma atacului de la baza militară din Florida

"Un repaus de siguranţă şi o pauză operaţională au început luni pentru studenţii de aviaţie din Arabia Saudită", a declarat locotenentul Andriana Genualdi, o purtătoare de cuvânt a Marinei SUA.

Un alt oficial al Marinei a declarat că oprorea lor la sol a fost de a ajuta studenţii saudiţi să se pregătească pentru o eventuală reluare a antrenamentului, iar măsuri similare ar fi fost luate dacă un astfel de incident ar fi avut loc într-o escadrilă militară americană.

O purtătoare de cuvânt a Forţelor Aeriene a declarat pentru Reuters că un număr nespecificat de studenţi din Arabia Saudită au încetat să mai zboare.

„Având în vedere evenimentele traumatice, considerăm că este cel mai bine să-i împiedicăm pe studenţii Forţelor Aeriene Saudite din programul de zbor pentru o perioadă scurtă de timp”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Ne asigurăm că studenţii noştri saudiţi au acces la resursele disponibile pentru a-i ajuta să facă faţă acestor circumstanţe. Securitatea şi bunăstarea tuturor echipelor noastre aeriene sunt o prioritate”, a adăugat aceasta.

Armata Genualdi a declarat că măsura a inclus trei facilităţi militare diferite: Naval Air Station Pensacola, Naval Air Station Whiting Field şi Naval Air Station Mayport, toate din Florida. Acţiunea Forţelor Aeriene este aplicată bazelor suplimentare din SUA.

Genualdi a adăugat că, deşi nu se ştie când studenţii saudiţi vor avea voie să zboare din nou, pregătirea lor de va fi reluată în curând. Ea a adăugat că pregătirea pentru aviaţie a fost reluată pentru studenţii din alte ţări.

În prezent există aproximativ 850 de studenţi saudiţi veniţi în Statele Unite pentru pregătire militară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici