Măsura luată de Hong Kong pentru a convinge locuitorii să stimuleze economia. „Perspectiva este departe de a fi promiţătoare"

  • Hong Kong-ul a dezvoltat un plan prin care se doreşte stimularea economiei
  • Rezidenţii vor primi din partea guvernului 1.280 de dolari
  • Oraşul va înregistra primul deficit bugetar în 15 ani
941 afișări
Imaginea articolului Măsura luată de Hong Kong pentru a convinge locuitorii să stimuleze economia. „Perspectiva este departe de a fi promiţătoare"

sursa FOTO: Profimedia

Autorităţile au declarat miercuri că măsura - piatra de temelie a unui pachet de stimulare a economiei în valoare de de 120 de miliarde de dolari Hong Kong (15,4 miliarde de dolari) - va implica acordarea a 10 000 de dolari Hong Kong tuturor rezidenţilor permanenţi din oraş care au cel puţin 18 ani. Aproximativ şapte milioane de oameni vor beneficia de acest program.

Secretarul financiar Paul Chan a avertizat că oraşul va înregistra primul deficit bugetar din ultimii 15 ani, din cauza recesiunii care a început în al treilea trimestru al anului 2019. Chan a spus că deficitul pentru următorul an fiscal, până în martie 2021, este aşteptat să atingă un nivel record, de aproximativ 4,8% din PIB-ul oraşului.

„Economia lui Hong Kong se confruntă cu provocări enorme în acest an", a spus Chan. „Perspectiva este departe de a fi promiţătoare, pe termen scurt."

Economia Hong Kong a fost afectată de perioada de proteste de masă, de războiul comercial SUA-China şi de încetinirea economiei globale.

Aceste probleme au împins Hong Kong-ul în recesiune, economia scăzând cu 1,2% anul trecut, marcând primul declin anual de la criza financiară globală.

Acum oraşul se confruntă, de asemenea, cu răspândirea noului coronavirus.

Guvernul va reduce şi impozitul pe venit pentru aproape 2 milioane de contribuabili. De asemenea, autorităţile intenţionează să ofere locuitorilor cu venituri mici o lună de chirie gratuită, precum şi o indemnizaţie unică pentru 200.000 de gospodării defavorizate.

Guvernul din Hong Kong a derulat mai multe runde de stimulare a economiei, în valoare de peste 30 de miliarde de dolari Hong Kong (3,9 miliarde de dolari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici