Măsuri speciale de securitate pentru protecţia lui Barack Obama

Serviciile secrete americane au fost nevoite să recurgă la măsuri speciale de securitate pentru protecţia lui Barack Obama imediat după victoria acestuia în scrutinul prezidenţial, informează publicaţia Daily Express în ediţia online.

27 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale de securitate pentru protecţia lui Barack Obama

Serviciile de securitate americane adoptă măsuri speciale pentru protecţia lui Barack Obama

În timpul mitingului organizat în Parcul Grant din Chicago în prezenţa a 160.000 de persoane, Barack Obama a fost protejat de un geam antiglonţ, iar soţia sa, Michelle, vicepreşedintele ales Joe Biden şi soţia acestuia Jill au primit instrucţiuni să nu iasă din zona de protecţie.

Măsurile de securitate speciale au fost adoptate pe fondul temerilor privind siguranţa primului preşedinte de culoare al Statelor Unite.

"Nu se poate şti cu certitudine că va deveni preşedinte al Statelor Unite. Există oameni care nu doresc ca Obama să ajungă în această poziţie, iar unii sunt foarte puternici", avertizează Emory Douglas, de la organizaţia Black Panthers.

"Poate avea loc un asasinat sau o campanie de compromitere a sa înainte de începerea mandatului, din cauza a ceea ce reprezintă. Nimic nu este exclus. Până în ianuarie, când va fi învestit, încă nu ştim dacă avem un preşedinte de culoare", atrage atenţia Douglas.

Secret Service şi FBI au început să elaboreze planuri speciale de securitate încă de când s-a conturat posibilitatea ca Obama să devină preşedinte.

"Nu este vorba de nebuni care fac ameninţări, ci de cei care tac. Ştim că există. Este nevoie doar de un fanatic rasist care să aibă o armă sau de alt extremist", recunoaşte o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

În campania electorală, Obama şi familia lui au fost protejaţi de zece agenţi. După ce Obama a câştigat cursa prezidenţială, şase agenţi o vor proteja pe soţia sa Michelle, iar alţi şase pe fiicele Malia şi Sasha.

Limuzina cu care se deplasează preşedintele-ales, oferită de Secret Service, rezistă la atacuri cu bombă şi are geamuri antiglonţ. FBI a anunţat că monitorizează, împreună cu Secret Service, activităţile a 487 de grupări raiste din SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici