Măsurile adoptate de SUA împotriva noului coronavirus. Declaraţiie preşedintelui Trump

Statele Unite au luat acţiuni decisive pentru a proteja cetăţenii americani de ameninţarea reprezentată de noul coronavirus, a declarat preşedintele Donald Trump, care a încercat să minimizeze îngrijorările privind posibilul impact al virusului asupra SUA, relatează agenţia Reuters.

1747 afișări
Imaginea articolului Măsurile adoptate de SUA împotriva noului coronavirus. Declaraţiie preşedintelui Trump

Trump afirmă că SUA au luat măsuri decisive pentru a proteja americanii de noul coronavirus

Temerile privind răspândirea coronavirusului au determinat autorităţile americane să declare stare de urgenţă privind sănătatea publică şi au restricţionat accesul cetăţenilor americani şi străini care au vizitat recent China.

Astfel, SUA au decis că americanii care au călătorit în China în ultimele 14 zile vor fi direcţionaţi spre opt aeroporturi pentru evaluare.

Trump a părut să încerce să minimizeze temerile cu privire la potenţialul impact al coronavirusului asupra Statelor Unite, afirmând într-un interviu pentru Fox: "Vom vedea ce se întâmplă, dar am oprit" ameninţarea.

"Nu putem primi mii de oameni ce pot avea această problemă - coronavirusul", a declarat Trump pentru Fox, care a afirmat că oficialii americani au oferit Chinei un "ajutor extraordinar" în gestionarea epidemiei.

Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, a afirmat că autorităţile din China au fost multe mai transparente în ceea ce priveşte coronavirusul comparativ cu crizele precedente, însă până în acest moment nu au acceptat ofertele de ajuor din partea SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici