Matteo Salvini consideră că Emmanuel Macron este un preşedinte "teribil"

Vicepremierul italian şi ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat marţi că preşedintele francez Emmanuel Macron este un preşedinte "teribil", pe fondul situaţiei tensionate înte Italia şi Franţa privind imigranţii, relatează site-ul agenţiei Dpa.

524 afișări
Imaginea articolului Matteo Salvini consideră că Emmanuel Macron este un preşedinte "teribil"

Matteo Salvini consideră că Emmanuel Macron este un preşedinte "teribil"

Salvini l-a acuzat pe Emmanuel Macron că "vorbeşte mult, dar nu îndeplineşte multe lucruri".

"Oferă lecţii despre generozitate, dar respinge mii de imigranţi la graniţa cu Italia", a declarat Salvini.

Salvini a mai adăugat că speră ca "Franţa să scape de un preşedinte teribil".

"Francezii vor putea să îşi recapete viitorul şi mândria, reprezentate în mod greşit de un caracter precum al lui Macron", a declarat ministrul italian de Interne.

Ministrul francez pentru Afaceri Europene, Nathalie Loiseau, a răspuns pe Twitter, spunând că "francezii au avut de ales între Marine Le Pen şi Macron şi au ales".

"Matteo Salvini îi insultă pe francezi. Ce câştigă italienii din asta? Nimic. Face vreo diferenţă în politicile Franţei? Nu", a declarat Loiseau.

Relaţiile între Franţa şi Italia s-au tensionat după ce Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (populistă, antisistem), a criticat politicile Franţei în Africa, pe fondul tensiunilor privind gestionarea imigraţiei extracomunitare.

Italia şi Franţa au frecvent disensiuni din cauza situaţiei din Libia şi a afluxului de imigranţi extracomunitari care ajung în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici