McCain evocă spectrul unui război nuclear

Candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, John McCain, a evocat, marţi, spectrul unui război nuclear pentru a sublinia lipsa de experienţă a contracandidatului său democrat, Barack Obama, cu 25 de ani mai tânăr decât senatorul de Arizona.

13 afișări
Imaginea articolului McCain evocă spectrul unui război nuclear

McCain evocă spectrul unui război nuclear (Imagine: Mediafax/AFP)

Într-un discurs rostit în cursul unui miting electoral organizat în oraşul Harrisburg, statul Pennsylvania, McCain, în vârstă de 72 de ani, a evocat criza rachetelor din Cuba din 1962, amintind că a fost implicat direct în acest episod în calitate de pilot în aviaţia militară.

"Eram în cabină pe pista de decolare a (portavionului) USS Enterprise în largul coastelor Cubei. Aveam o ţintă", a declarat el.

"Dragi prieteni, ştiţi cât de aproape am fost de un război nuclear. America nu va avea un preşedinte care trebuie pus la încercare. Eu am fost deja (pus la încercare), dragi prieteni", a subliniat McCain.

Tabăra republicană şi-a intensificat atacurile în ultimele zile împotriva lui Barack Obama, în vârstă de 47 de ani, favorit în sondajele de opinie, pe tema lipsei sale de experienţă.

"Nu vrem un preşedinte care va incita lumea să îl pună la încercare într-un moment în care economia noastră este în criză iar americanii sunt implicaţi deja în două războaie", a adăugat senatorul de Arizona.

McCain a reluat remarcile candidatului democrat la vicepreşedinţia Statele Unite, Joe Biden, care a susţinut că Obama va fi fără îndoială, nevoit să gestioneze o criză internaţională în primele şase luni ale unui eventual mandat de preşedinte.

Biden declarase, la sfârşitul săptămânii trecute, că nu vor trece "şase luni înainte ca lumea să îl pună la încercare pe Barack Obama aşa cum s-a întâmplat cu John Kennedy", preşedintele american în perioada crizei rachetelor sovietice din Cuba care a adus comunitatea internaţională în pragul unui război nuclear.

În replică la criticile formulate de republicani, tabăra democrată a afirmat că, în general, preşedinţii "se confruntă cu provocări din prima zi" a mandatului lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici