McCain îi recomandă lui Obama să viziteze America de Sud

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite John McCain, care a exercitat presiuni asupra contracandidatului său democrat Barack Obama să viziteze Irakul, îl sfătuieşte pe acesta să se deplaseze şi în America de Sud.

23 afișări
Imaginea articolului McCain îi recomandă lui Obama să viziteze America de Sud

McCain îi recomandă lui Obama să viziteze America de Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

Senatorul de Arizona John McCain, va lansa această provocare în discursul pe care îl va rosti luni la San Diego în cadrul Consiliului Naţional al organizaţiei La Raza, unul dintre cele mai importante grupuri de lobby din Statele Unite pentru comunitatea americanilor de origine hispanică.

McCain, care are nevoie de sprijinul americanilor de origine hispanică în alegerile împotriva lui Obama, la 4 noiembrie, va informa comunitatea despre acordul privind schimburile comerciale libere între Statele Unite şi Columbia şi despre un pact comercial în cadrul emisferei.

"Deşi intenţia mea cu siguranţă nu este de a deveni strategul rivalului meu, sper că senatorul Obama va vizita curând pentru prima dată şi alte state ale Americii", conform unor fragmente din discursul lui McCain. "Dacă ar face-o, cred că şi el ar constata că legăturile economice mai strânse cu vecinii noştri şi relaţiile de prietenie mai strânse pe care aceştia le încurajează, reprezintă un beneficiu multiplu pentru ţara noastră", a adăugat el.

Declaraţia reprezintă o critică indirectă la adresa lui Obama, referitor la lipsa lui relativă de experienţă în calitate de senator de Illinois aflat la primul mandat.

McCain, care a călătorit recent în Columbia şi Mexico şi la începutul anului în Irak, l-a criticat pe Obama pentru că nu a fost niciodată în această regiune de conflict, iar acum senatorul de Illinois se pregăteşte pentru călătoria în Irak.

Sprijinul lui McCain în rândul americanilor de origine hispanică este mult mai mic decât cel de care se bucură Obama, care şi-a atras numeroşi hispanici care o sprijiniseră pe rivala acestuia, Hillary Clinton.

Senatorul de Arizona a avut dificultăţi, în 2007, cu conservatorii republicani pentru că a încercat să impună adoptarea unei legi pe tema imigraţiei care ar fi permis cătorva milioane de imigranţi ilegali să obţină cetăţenia americană. El a fost nevoit să îşi schimbe opinia după ce legea a fost respinsă de Senat.

McCain pledează acum mai întâi pentru securizarea graniţei Statelor Unite cu Mexic şi apoi promovarea unei legislaţii care să garanteze imigranţilor ilegali dreptul de a munci legal pe teritoriul american.

"Ştiu că mulţi dintre voi sunteţi democraţi şi mulţi ar vota în mod normal pentru candidatul acestui partid", se precizează în discursul lui McCain. "Ştiu că trebuie să muncesc din greu pentru a vă câştiga voturile, dar aţi fost întotdeauna un public respectabil şi apreciez acest lucru".

McCain va spune despre Obama că "este un om bun şi un personaj public de inspiraţie" dar va preciza că el va candida pentru voturile comunităţii hispanice câştigându-le încrederea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici