Mecanicii de la metroul din Paris protestează. Motivul pentru care angajaţii au devenit brusc solidari

Mecanicii de la metroul din Paris au întrerupt vineri activităţile pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de un coleg care se confruntă cu o procedură judiciară. Acesta este anchetat deoarece o pasageră a murit în urma unui accident, potrivit BBC.

616 afișări
Imaginea articolului Mecanicii de la metroul din Paris protestează. Motivul pentru care angajaţii au devenit brusc solidari

Sursa foto: Profimedia

Femeia în vârstă de 40 de ani a murit sâmbăta trecută într-o staţie de metrou. Ea a ieşit cu întârziere din vagon, iar uşa s-a închis prinzându-i haina. Femeia a fost târâtă de-a lungul peronului de trenul care a plecat din staţie.

Colegii mecanicului implicat în accidentul mortal au fost furioşi deoarece bărbatul a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri.

„Poliţia a venit în forţă pentru a-l ridica în faţa soţiei şi a copiilor săi traumatizaţi. Îl tratează ca pe un criminal”, a declarat Jean-Christophe Delprat, de la sindicatul Force Ouvrière (FO).

Mecanicul are o experienţă de 15 ani şi un cazier curat. El a fost testat pentru consumul de alcool şi de droguri, dar rezultatul a fost negativ. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare.

Vineri dimineaţă, mecanicii de pe linia pe care s-a produs accidentul au oprit lucrul în semn de solidaritate cu colegul lor, care între timp a fost eliberat din arest. Protestul a ţinut până vineri după-amiază.

La metroul parizian se înregistrează anual aproximativ 60 de decese, cele mai multe fiind sinucideri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici