MEDIAFAX ZOOM: Islanda, singura ţară din lume care îşi asigură întreaga energie din resurse regenerabile - GALERIE FOTO

Pe 17 iunie 1947, în urma unui plebiscit de 4 zile, Islanda şi-a proclamat independenţa faţă de Danemarca şi statutul de republică. Ţara cu cea mai scăzută densitate a populaţiei din Europa este cunoscută în special pentru gheizerele şi vulcanii activi care pot da peste cap întregul transport aerian din Europa.

510 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Islanda, singura ţară din lume care îşi asigură întreaga energie din resurse regenerabile - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Islanda, singura ţară din lume care îşi asigură întreaga energie din resurse regenerabile (Imagine: Dario Sastre / Solent News / Rex Features / Guliver )

Puţini ştiu însă că ea este singura ţară din lume care îşi asigură întreaga energie din resurse regenerabile, 70% dintre ele fiind hidroelectrice şi 30% regenerabile. Această independenţă energetică a avut influenţă majoră la  stabilizare economiei, afectată de criza financiară din 2008, care a dus la falimentul celor mai mari trei bănci, creşterea şomajului şi a inflaţiei, precum şi la numeroase proteste.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Astăzi, la 66 de ani de la proclamarea independenţei, această ţară nordică continuă sa fascineze prin succesul economic, faimoasele saga şi peisajele  uimitoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici