Medicament chinezesc toxic pentru organism, comercializat în Marea Britanie

Un medicament chinezesc toxic pentru organism, ce poate duce la cancer, este încă vândut pe piaţa din Marea Britanie, în ciuda avertizărilor emise de autorităţile sanitare, informează The Independent.

58 afișări
Imaginea articolului Medicament chinezesc toxic pentru organism, comercializat în Marea Britanie

Medicament chinezesc toxic pentru organism, comercializat în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 900 de pachete din medicamentul pe bază de plante Jingzhi Kesou Tan Chuan Wan sunt încă puse la vânzare, deşi distribuitorul a cerut să fie scoase de pe piaţă.

Agenţia de Reglementare a Produselor Medicamentoase (MHRA) a anunţat că medicamentul a fost distribuit în 20 de magazine şi clinici ce vând produse tradiţionale chineze şi produse din plante.

Ekong International (UK) Ltd, distribuitorul tabletelor, a cerut ca acestea să fie scoase de pe piaţă în luna februarie, dar trei sferturi din stoc nu a fost încă returnat.

Medicamentul este considerat periculos, deoarece conţine Ariscolochia, un derivat din plante cancerigen, interzis pe piaţă.

Expunerea la Aristolochia poate provoca insuficienţă renală şi cancer, mai ales al tractului urinar.

Medicamentul se găseşte în tuburi albe, conţinând 180 de tablete rotunde.

Reprezentanţii MHRA au cerut persoanelor care au luat medicamentul să meargă imediat la medic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici