Medicamentul experimental care a salvat de la moarte mai multe persoane bolnave de Covid-19

  • Planeta e în stare de urgenţă din cauza virusului ucigaş din China
  • Cercetători din toată lumea caută remediul salvator
  • Americanii au folosit deja cu succes un tratament experimental: remdesivir
10988 afișări
Imaginea articolului Medicamentul experimental care a salvat de la moarte mai multe persoane bolnave de Covid-19

Medicamentul experimental care a salvat de la moarte mai multe persoane infectate cu Covid-19

Doi medici de top din SUA povestesc cum au administrat cu succes un medicament unor persoane grav afectate de Covid-19. George Thompson, specialist în boli infecţioase la Davis Medical Center de la Universitatea din California, a făcut parte dintr-o echipă de medici care a administrat medicamentul remdesivir unei femei testate pozitiv pe 26 februarie.

"Credeam că o să moară", povesteşte Thompson revistei Science, potrivit Daily Mail. Femeia era grav afectată, cazul ei fiind între primele cunoscute în SUA. Cu toate astea, la 36 de ore de la internarea în spital, medicii au decis să-i administreze remdesivir, medicamentul antiviral dezvoltat pentru lupta cu Ebola, SARS sau MERS. Pentru că pacienta se afla în stare critică, medicul a primit acceptul pentru a-i administra medicamentul pacientei, deşi faza de testare a acestuia nu a fost finalizată. La doar o zi, femeia a început să-şi revină. "Acum se simte bine", a mai spus Thompson, fără să menţioneze dacă femeia a fost şi externată.

REMDESIVIR A TRATAT 14 PERSOANE DE PE VASUL DIAMOND PRINCESS

Un caz similiar s-a petrecut în Japonia, unde mai mulţi pasageri ai vasului de croazieră Diamond Princess au fost infectaţi cu Covid-19. 14 dintre ei, persoane în vârstă de peste 75 de ani aflate în stare critică, au primit tratament cu remdesivir. "Mulţi dintre ei probabil urmau să moară în scurt timp, dar două săptămâni mai târziu nimeni nu a murit, iar mai mult de jumătate dintre ei s-au recuperat complet. E absolut incredibil!", a povestit Richard Chils, specialist pulmonar la Institutul Naţional de Sănătate din SUA.

REMDESIVIR MAI ARE NEVOIE DE TESTE. POATE FI TOXIC PENTRU PACIENŢI

Cu toate veştile bune, remdesivir rămâne un tratament experimental ce mai are nevoie de teste înainte de a putea fi administrat tuturor persoanelor infectate cu Covid-19. George Thompson susţine că remdesivir poate fi toxic pentru ficatul unor pacienţi, dar că mai sunt şi alţi medici care au descoperit că acesta are efecte benefice pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Un test controlat clinic are loc pe adulţi în această perioadă la Universitatea din Nebraska.

Sursă foto: Science

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici