Medicii ucraineni au început să examineze locuitorii din zona contaminată cu fosfor galben

Medicii ucraineni au început, marţi, examinarea celor 11.000 de locuitori din regiunea oraşului Liov, afectată de deversările de fosfor galben, a declarat Ihor Herici, directorul departamentului regional de sănătate publică, citat de Ukrainian News în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Medicii ucraineni au început să examineze locuitorii din zona contaminată cu fosfor galben

Medicii ucraineni au început să examineze locuitorii din zona contaminată cu fosfor galben

Oficialul ucrainean a declarat că medici din cadrul spitalelor districtuale Busk şi Brodi se vor deplasa la fiecare locuinţă din zona contaminată pentru a examina locuitorii.

Serhii Petruk, directorul centrului medical militar din Regiunea de Vest, a declarat că până în prezent 14 persoane au fost spitalizate, una dintre victime fiind în stare critică iar trei în stare gravă.

Diagnosticul dat de doctori în fiecare caz este de inhalare de gaze fosforoase, dar pacienţii sunt în afara pericolului, a subliniat Petruk, adăugând că este posibil ca şi alţi pacienţi să fie internaţi, probabil în urma asimilării de alimente contaminate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici