Medvedev, atac plin de jigniri despre Tezaur şi România: "Du-te dracului" / "Românul, după cum ştiţi, nu este o naţiune"

Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei în perioada în care Putin a condus ţara din poziţia de premier, a postat un text plin de venin pe o reţea rusă de socializare în care a criticat "Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat în Rusia". Rezoluţie ce a fost votată în Parlamentul European.

10642 afișări
Imaginea articolului Medvedev, atac plin de jigniri despre Tezaur şi România: "Du-te dracului" /  "Românul, după cum ştiţi, nu este o naţiune"

Medvedev, atac plin de jigniri despre Tezaur, România şi Europa: "Du-te dracului"

Medvedev, cunoscut pentru derapajele sale, a lansat printr-un text postat pe o reţea rusă de socializare un atac plin de jigniri la adresa liderilor europeni şi a României. 
 
"S-ar părea că nimic nu ne poate surprinde. Liderii europeni sunt nişte nesimţiţi, nişte slăbănogi, nişte josnici. Dar nu! - ne-au dat din nou un motiv. Vor să returneze aurul României. Acela pe care guvernul sovietic l-a naţionalizat în 1918 pentru comportament neadecvat. Şi a refuzat să plătească datoriile imperiului prăbuşit. România a acceptat şi apoi a primit de la noi o păsuire pentru daunele de război rezultate în perioada nazistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Ei bine, acum apetitul diverşilor cretini din Parlamentul European a fost din nou deschis. Ei bine, nici nu ştiu ce să spun la o asemenea insolenţă. UE a furat bunuri în valoare de 300 de miliarde de dolari din Rusia şi cere acum să returnăm mic aur al României. În limba rusă nu ai ce să spui, doar, du-te dracului", a spus Medvedev.
 
Medevev a reiterat un argument, lipsit de dovezi istorice, lansat ieri de Maria Zakharova, potrivit căruia România a fost "iertată" de compensaţiile de război după Operaţiunea Barbarosa.. De menţionat este că informaţiile istorice date de Maria Zakharova sunt puternic denaturate şi conţin multe omiteri intenţionate. Spre exemplu nu se menţionează pactul dintre URSS şi Germania Nazistă ce a dus la pierderea de teritoriu pentru România. De asemenea, URSS a dus o aplă campanie de colectare a despăgubirilor. În anii de după 1944, când armata roşie a avut prezenţă fizică în România, datoria a fost colectată cu multă violenţă sub formă de bunuri. 
 
Medvedev a făcut şi referinţă la un film controversat. "Fratele 2", filmul a fost criticat pentru că a fost prea ruso-centric şi avea  elementele de rasism şi naţionalism. 
 
"Un singur cuvânt - român! (din filmul "Fratele 2"). Românul, după cum ştiţi, nu este un popor, ci un mod de viaţă", a scris Medevev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici