Medvedev face apel la calm şi la o examinare atentă a acuzaţiilor de fraudă în alegeri

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a făcut apel joi, la Praga, la "calm" şi la o "examinare atentă" a presupuselor nereguli semnalate în urma alegerilor legislative din ţara sa.

201 afișări
Imaginea articolului Medvedev face apel la calm şi la o examinare atentă a acuzaţiilor de fraudă în alegeri

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Esenţial este ca toată lumea să se calmeze pentru ca noul Parlament să poată funcţiona", a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul ceh, Vaclav Klaus.

Medvedev a efectuat o vizită de 24 de ore la Praga la doar câteva zile de la alegeri. Partidul Rusia Unită al prim-ministrului Vladimir Putin, în cadrul căruia Medvedev este o figură centrală, şi-a văzut rezultatul redus la mai puţin de 50 la sută, pierzând 15 puncte în raport cu scrutinul din 2007.

Opoziţia şi observatorii electorali au constatat fraude. Zeci de mii de ruşi au protestat în urma alegerilor pentru a denunţa regimul.

"Trebuie să examinăm toate aceste presupuse nereguli, iar pentru asta avem comisia electorală şi tribunalele. Trebuie examinate cu mare atenţie", a declarat Medvedev. "Iar în ceea ce priveşte situaţia post-electorală, unii sunt dezamăgiţi, alţii sunt dezorientaţi, nu văd nimic nefiresc", a continuat acesta.

Conform liderului rus, manifestaţiile constituie o "expresie a democraţiei". "Ele trebuie să se desfăşoare în zone prestabilite, în conformitate cu legislaţia. Cetăţenii trebuie să respecte legea", a afirmat acesta.

Misiunea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat că a identificat nereguli "frecvente" şi "indicaţii serioase de fraudare a votului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici