Medvedev: Internetul garantează libertatea presei în Rusia

Candidatul favorit la alegerile prezidenţiale din Rusia, Dmitri Medvedev, a declarat că libertatea presei este garantată în Rusia, datorită Internetului.

1 afișare
Imaginea articolului Medvedev: Internetul garantează libertatea presei în Rusia

Medvedev: Internetul garantează libertatea presei în Rusia

Medvedev (42 de ani), în prezent prim-vicepremier al Rusiei, a declarat vineri că intră pe Internet pentru a citi ştirile şi opiniile la începutul şi sfârşitul fiecărei zi de lucru.

"Sunt ştiri de la principalele posturi, de la cele regionale, sunt ştiri de la posturi străine şi ştiri produse, ca să spun aşa, de site-uri media care au opinii de opoziţie faţă de autorităţi", a adăugat el.

"Îşi pot posta toate înregistrările şi discursurile acolo, în general spun lucruri neplăcute despre autorităţi", a afirmat Medvedev, după un discurs susţinut la Krasnoiask, în Siberia. "Acest lucru garantează independenţa presei, după părerea mea", a subliniat el.

Majoritatea ruşilor sunt informaţi de posturile de televiziune, care sunt controlate strict de stat.

Principalele ziare sunt de asemenea dominate de organizaţii şi editori pro-Kremlin, limitând presa de opoziţie la Internet, radio şi ziare cu circulaţie redusă.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat sprijinul pentru Medvedev pentru a-i deveni succesor, garantându-i astfel victoria în alegerile de la 2 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici