Medvedev şi Obama vor face o declaraţie privind armamentul, la summitul G20

Preşedinţii rus, Dmitri Medvedev, şi american, Barack Obama, care se vor întâlni săptămâna viitoare în timpul summitului G20 de la Londra, vor conveni asupra unei declaraţii privind arsenalele de armament strategic, a declarat, sâmbătă, un consilier al Kremlinului.

12 afișări
Imaginea articolului Medvedev şi Obama vor face o declaraţie privind armamentul, la summitul G20

Dmitri Medvedev şi Barack Obama

"Vom avea două declaraţii prezidenţiale - una generală, privind relaţiile ruso-americane, şi o alta referitoare la armele strategice", a declarat Serghei Prihodko, consilier pentru politică externă al Kremlinului.

În cursul primei lor întâlniri, desfăşurate la 6 martie la Geneva, secretarul de Stat american, Hillary Clinton, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-au angajat simbolic să încheie, până la sfârşitul anului, un acord privind Tratatul de reducere a armamentelor strategice START-1.

Tratatul a fost semnat la 31 iulie 1991, la Moscova, de Mihail Gorbaciov, atunci preşedinte al URSS, şi preşedintele american George Bush, textul înlocuind acordurile SALT (Strategic Arms Limitation Talks) semnate în 1972 şi 1979 de SUA şi URSS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici