Medvedev vrea să interzică copiilor sub 14 ani să iasă singuri noaptea în locuri publice

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a cerut Parlamentului să adopte câteva amendamente care să interzică minorilor sub 14 ani să iasă în locuri publice noaptea dacă nu sunt însoţiţi de adulţi.

10 afișări
Imaginea articolului Medvedev vrea să interzică copiilor sub 14 ani să iasă singuri noaptea în locuri publice

Medvedev vrea să interzică copiilor sub 14 ani să iasă singuri noaptea în locuri publice (Imagine: Mediafax Foto)

Amendarea legii are drept scop garantarea "dezvoltării fizice, spirituale şi morale a copiilor". Această nouă propunere legislativă interzice total prezenţa minorilor sub 14 ani în baruri, braserii şi sex-shopuri.

În plus, legea le va interzice şi să iasă singuri, neînsoţiţi de un adult, în orice loc public, mai ales pe stradă, în parcuri şi în mijloacele de transport în comun, "în perioada nocturnă", care corespunde, potrivit legislaţiei, intervalului orar 22.00 - 6.00. Propunerea legislativă permite însă regiunilor ruseşti să adapteze aceste orare în funcţie de sezoane, perioadele de zi şi noapte variind mai ales în partea de nord a Rusiei.

Aceste noi dispoziţii au funcţionat într-o fază pilot în 15 regiuni din Rusia, potrivit agenţiei Itar-Tass.

Ministerul de Interne rus a constatat o scădere cu aproape 60 la sută a crimelor şi infracţiunilor care vizează minori în regiunea Lipetsk (aflată la 500 de kilometri la sud de Moscova), în primele 11 luni ale anului, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul crimelor şi infracţiunilor comise de minori sau cu participarea lor a scăzut cu 11,6 la sută în această regiune, potrivit ministerului, citat de agenţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici