Membri ai familiei lui Osama ben Laden, arestaţi preventiv în Pakistan

Membri ai familiei lui Osama ben Laden, între care văduva sa yemenită, au fost plasaţi în arest preventiv până la 26 martie de un tribunal pakistanez, a anunţat avocatul acestora sâmbătă.

155 afișări
Imaginea articolului Membri ai familiei lui Osama ben Laden, arestaţi preventiv în Pakistan

Membri ai familiei lui Osama ben Laden, plasaţi în arest preventiv în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amal Abdulfattah, cea mai tânără dintre văduvele lui ben Laden, se afla în casa în care liderul Al-Qaida a fost ucis anul trecut de un comando american în Pakistan.

"După o audiere preliminară, judecătorul a plasat-o pe Adulfattah şi pei cei cinci copii ai săi în detenţie preventivă până la 26 martie", a declarat pentru AFP Mohamed Aamir care o va reprezenta pe Abdulfattah în acest caz.

El a declarat că va cere acces la clienta sa, care este arestată la domiciliu în Pakistan din mai 2011, şi va solicita o copie a primului raport de anchetă. Ea este inculpată pentru intrare ilegală în ţară.

"Voi cere, de asemenea, judecătorului să îi permită fratelui lui Abdulfattah să o vadă înainte de următoarea audiere din 26 martie", a adăugat el.

La 2 mai 2011, un comando al unităţii de elită Navy Seals a fost transferat cu elicopterul în cursul nopţii până în Abbottabad, un oraş-garnizoană situată la două ore de mers cu maşina de Islamabad, unde i-a ucis pe Osama ben Laden, pe unul dintre fiii adulţi ai acestuia şi pe doi dintre mesagerii lui. Amal Abdulfattah a fost rănită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici