Membrii reţelei teroriste Stat Islamic ar putea fi judecaţi pentru genocid şi crime de război

Membrii organizaţiei teroriste Stat Islamic trebuie judecaţi de Curtea Penală Internaţională (CPI) pentru genocid şi crime de război comise în Irak şi Siria, cere Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

517 afișări
Imaginea articolului Membrii reţelei teroriste Stat Islamic ar putea fi judecaţi pentru genocid şi crime de război

Membrii reţelei teroriste Stat Islamic ar putea fi judecaţi pentru genocid şi crime de război (Imagine: Hepta)

Într-un raport bazat pe mărturiile a peste 100 de victime, agenţia ONU cere Consiliului de Securitate să sesizeze Curtea Penală Internaţională privind crimele comise de grupul terorist Stat Islamic.

Potrivit raportului, şi serviciile de securitate irakiene împreună cu miliţiile afiliate probabil au comis "unele crime de război" în confrutările cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a lansat în septembrie 2014 o anchetă vizând crimele comise de organizaţia teroristă Stat Islamic, care ocupă teritorii din Siria, Irak şi Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici