Mercenarii Wagner antrenează armata Belarusului

  • Mercenarii Wagner antrenează soldaţi în Belarus.
  • Nu există informaţii despre câţi mercenari Wagner s-au stabilit în Belarus.
  • Prigojin s-ar afla în Belarus, fiind fotografiat într-o postură degradantă.
828 afișări
Imaginea articolului Mercenarii Wagner antrenează armata Belarusului

AP Video/Twitter

Au apărut imagini cu luptători ai grupării PMC Wagner la un canal de televiziune al ministerului Apărării din Belarus. Luptătorii poartă măşti negre şi antrenează militari beloruşi cum să tragă cu armele de foc şi cum să ofere asistenţă medicală.

Un canal de aplicaţii de mesagerie din Belarus a declarat că şeful grupării PMC Wagner Evgheni Prigojin a petrecut o noapte în tabără la începutul acestei săptămâni şi a postat o fotografie cu el în interiorul unui cort, purtând lenjerie intimă.

 

Antrenamentele se desfăşoară în apropierea oraşului Asipovichy, la aproximativ 90 km sud de capitala Minsk.

Între timp, în Federaţia Rusă, Vladimir Putin a început „vânătoarea” de generali după rebeliunea Wagner. Putin se răzbună pe ofiţerii suspectaţi că au fost neloiali. Poate acest lucru afecta capacitatea armatei ruse de a lupta?

Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării şi Securităţii, a declarat pentru ALEPH NEWS:

,,Da, cu siguranţă, în timp ce în Ucraina vedem politicieni, vedem generalii eroi, în Rusia vedem generalii ascunşi. Sunt 13 ofiţeri superiori reţinuţi, iar alţi 15 au fost suspendaţi din serviciu sau demişi. Toţi sunt suspectaţi că l-au ajutat pe Evgheni Prigojin care a luat, fără nicio luptă, un comandament al districtului militar de sud. Patru districte militare din Rusia şi un sfert din armata rusă au fost luate de Prigojin. Este interesant că nimeni nu ştie unde se află Prigojin. Astăzi, presa rusă a distribuit o fotografie cu acesta care ar fi într-un cort, undeva în Belarus, dar e greu de crezut această fotografie, cu Prigojin stând într-un pat, în nişte pantaloni scurţi şi ciorapi şi lăsându-se fotografiat într-o postură degradantă". 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici