Merkel şi Macron aşteaptă clarificări din partea Rusiei în legătură cu situaţia lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse

  • Angela Merkel şi Emmanuel Macron cer clarificări Rusiei despre situaţia lui Aleksei Navalnîi
  • Merkel: "Ceea ce este foarte important este să se clarifice foarte rapid circumstanţele incidentului"
  • Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, este în comă după ce ar fi fost otrăvit
2283 afișări
Imaginea articolului Merkel şi Macron aşteaptă clarificări din partea Rusiei în legătură cu situaţia lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse

Merkel şi Macron aşteaptă clarificări din partea Rusiei în legătură cu situaţia lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au cerut clarificări despre cazul liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, aflat în comă după ce ar fi fost otrăvit.

"Suntem extrem de preocupaţi de situaţia disidentului Navalnîi. Franţa este pregătită să îi ofere asistenţă lui Aleksandr Navalnîi pe plan medical, în materie de azil şi pentru protecţia sa. Trebuie făcută claritate privind circumstanţele care au condus la această situaţie şi vom fi extrem de vigilenţi în privinţa anchetei", a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde, în conferinţa de presă organizată alături de Angela Merkel la reşedinţa prezidenţială de vacanţă de la Brégançon, situată în apropierea oraşului Marsilia.

"Sper să îşi revină rapid, iar, dacă se va cere, noi îi vom oferi asistenţă medicală, inclusiv în spitale germane, dar solicitările trebuie să vină de acolo. Ceea ce este foarte important este să se clarifice foarte rapid circumstanţele incidentului. Insistăm asupra acestui lucru, întrucât ceea ce am aflat până acum este foarte nefavorabil. Este necesară multă transparenţă", a afirmat, la rândul său, Angela Merkel, citată de agenţia Reuters.

Aleksei Navalnîi este internat în prezent la secţia de terapie intensivă a unui spital din oraşul Omsk, situat la 2.200 de kilometri est de Moscova. Potrivit unor surse citate de revista Bild, o organizaţie umanitară intenţionează să îl transfere într-un spital din Germania.

Liderul opoziţiei ruse s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Preşedinţia Rusiei a comunicat că medicii depun toate eforturile pentru salvarea lui Aleksei Navalîi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că ipoteza otrăvirii va trebui confirmată de analizele medicale, precizând că va fi aprobat transferul lui Navalnîi într-un spital din străinătate dacă familia lui va cere acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici