Mesaj dur al lui Zelenski după ce a fost bombardat aeroportul din Vinniţa: Vreţi să fim ucişi încet

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut un mesaj dur duminică după ce a fost bombardat aeroportul din oraşul Vinniţa cu opt rachete.
  • El a cerut „închiderea cerului deasupra Ucrainei” pentru toate rachetele ruseşti şi avionele de luptă şi o linie umanitară.
50677 afișări
Imaginea articolului Mesaj dur al lui Zelenski după ce a fost bombardat aeroportul din Vinniţa: Vreţi să fim ucişi încet

Aeroportul din oraşul Vinniţa a fost distrus de opt rachete, a spus Volodimir Zelenski. Preşedintele Ucrainei a cerut o zonă aeriană umanitară şi le-a spus liderilor lumii că dacă nu vor închide cerul pentru pentru Rusia există o singură concluzie: „Şi voi vreţi să fim ucişi încet”.

„Tocmai am auzit raportul despre atacul cu rachete de la Vinniţa. 8 rachete împotriva oraşului nostru, împotriva paşnicului nostru Vinniţa, care nu a reprezentat niciodată o ameninţare pentru Rusia. În orice caz, o lovitură brutală şi cinică de rachetă a distrus complet aeroportul. Continuă distrugerea totală a infrastructurii noastre, a traiului nostru construit de noi, de părinţii şi bunicii noştri, de generaţii de ucraineni. Repetăm în fiecare zi: Închideţi cerul deasupra Ucrainei. Închideţi-l pentru toate rachetele ruseşti, pentru toate avioanele de luptă ruseşti, pentru toţi aceşti terorişti. Vă rog să creaţi o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe aeriene. Şi noi suntem oameni şi este datoria voastră umanitară să ne protejaţi, să protejaţi oamenii, civilii. Şi o puteţi face. Dacă nu faceţi acest lucru, dacă nu ne daţi cel puţin avioane pentru a ne putea proteja, nu poate exista decât o singură concluzie: şi voi vreţi să fim ucişi încet. Aceasta este, de asemenea, responsabilitatea politicienilor lumii, a liderilor occidentali. Astăzi şi pentru totdeauna”, a spus Zelenski.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că ar considera că ţările care impun o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei ar participa la conflict. Zelenski şi alţi lideri ucraineni au pledat în repetate rânduri pe lângă NATO şi oficialii occidentali să se impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că o zonă de interdicţie aeriană nu este o opţiune luată în considerare de alianţă.

Ucraina se află duminică în a 11-a zi de război, după ce Rusia a invadat statul în 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici