Mesaje anticreştine, inscripţionate pe zidurile Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului din Ierusalim

Mesaje anticreştine în limba ebraică au fost scrise, în cursul nopţii de joi spre vineri, pe un zid al Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului din Ierusalim.

338 afișări
Imaginea articolului Mesaje anticreştine, inscripţionate pe zidurile Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului din Ierusalim

Mesaje anticreştine, inscripţionate pe zidurile Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului din Ierusalim (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

De asemenea, două maşini parcate în apropierea locaşului de cult creştin au fost zgâriate şi le-au fost tăiate pneurile. Poliţia israeliană a început o anchetă şi suspectează că la originea actului de profanare sunt extremişti evrei.

Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, situată pe Muntele Sionului din Ierusalim, adăposteşte o comunitate monahală a ordinului benedictin german, explică Patriarhia catolică a Ierusalimului.

De asemenea, graffiti anticreştine au fost inscripţionate pe zidurile unui cimitir creştin-ortodox din aproperea mânăstirii.

Incidente similare au avut loc în toamna anului trecut în Ierusalim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici