Mesaje din toată lumea după prăbuşirea elicopterului ucrainean lângă o creşă din regiunea Kiev

Liderii internaţionali au transmis mesaje de condoleanţe după prăbuşirea elicopterului în apropierea oraşului Kiev. Cel puţin 16 oameni au murit, printre care trei copii, dar şi ministrul de Interne din Ucraina.

934 afișări
Imaginea articolului Mesaje din toată lumea după prăbuşirea elicopterului ucrainean lângă o creşă din regiunea Kiev

Mesaje din toată lumea după prăbuşirea elicopterului ucrainean lângă o creşă din regiunea Kiev

Premierul român Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de condoleanţe pe reţelele de socializare.

„Transmit sincere condoleanţe pentru pierderea tragică de vieţi omeneşti în urma prăbuşirii elicopterului din Brovary, inclusiv a ministrului Denys Monastyrskyi şi echipei lui. În acest moment de tristeţe, suntem alături de ucraineni şi rămânem angajaţi să ajutăm Ucraina să câştige acest război”, a scris, pe Twitter, Nicolae Ciucă.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul spaniol Pedro Sánchez s-au numărat printre liderii internaţionali care au prezentat condoleanţe în urma accidentului.

„Întristaţi de moartea tragică a ministrului ucrainean de interne Denis Monastyrsky. Gânduri pentru toate victimele acestui eveniment teribil care a avut loc în apropierea unei grădiniţe, pentru copii şi pentru familii. Franţa prezintă condoleanţe prietenilor săi ucraineni", a scris Macron pe Twitter.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, s-a alăturat lui Macron şi a împărtăşit „marea sa tristeţe" la aflarea veştii morţii lui Monastyrsky.

Premierul spaniol Pedro Sánchez a spus că a fost şocat de accident".

„Condoleanţele mele familiilor, preşedintelui Zelenski şi poporului ucrainean. Tot sprijinul nostru", a adăugat el.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a declarat că accidentul a fost o „tragedie" şi a prezentat „sincere condoleanţe".

„Suntem în doliu alături de voi", a adăugat ea.

Şi alte personalităţi au reacţionat la vestea prăbuşirii elicopterului, potrivit CNN.

Ministrul britanic de externe, James Cleverly:

„Vestea tragică a prăbuşirii elicopterului în Ucraina în această dimineaţă, care a luat vieţile ministrului ucrainean de interne Denys Monastyrskyy, ale membrilor echipei sale şi ale civililor. Denys a fost un prieten adevărat al Regatului Unit. Suntem pregătiţi să sprijinim Ucraina în orice fel putem."

Preşedintele polonez Andrzej Duda:

„Am primit cu profundă tristeţe informaţia despre prăbuşirea elicopterului în Brovary, în apropiere de Kiev, în urma căreia au murit mai multe persoane, printre care şi înalţi funcţionari ai Ministerului de Interne al Ucrainei. Gândurile mele se îndreaptă către familiile şi apropiaţii victimelor."

Ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs:

„Veşti teribile despre accidentul mortal de elicopter şi moartea ministrului de interne Denys Monastyrskyi şi a conducerii ministerului, plângem victimele de la sol, profundele mele condoleanţe familiilor şi prietenilor, le doresc însănătoşire grabnică răniţilor."

Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra:

„Devastat de vestea despre prăbuşirea elicopterului în Kiev şi decesul ministrului ucrainean al afacerilor interne, al ministrului adjunct şi al secretarului de stat. Cuvintele nu pot descrie această pierdere tragică. Cele mai profunde condoleanţe pentru familiile victimelor. Gândurile noastre sunt cu voi şi cu toată Ucraina."

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis:

„Cele mai profunde condoleanţe familiilor lui Denys Monastyrsky şi celorlalte victime nevinovate ale unei noi tragedii în Ucraina. StandWithUkraine".

Elicopterul s-a prăbuşit în apropierea unei creşe şi a unui bloc. Bilanţul victimelor accidentului de elicopter din localitatea Brovary este 16 morţi, potrivit şefului Administraţiei militare regionale din Kiev. Oleksiy Kuleba a scris pe Telegram că trei dintre cei ucişi sunt copii. Kuleba a adăugat că 29 de persoane sunt rănite, inclusiv 15 copii.

Printre cei decedaţi se numără ministrul ucrainean de interne Denis Monastyrsky, adjunctul său şi un secretar de stat din minister.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici