Mesajele diplomatice americane care vor fi publicate de WikiLeaks ar putea afecta Moscova

Mesajele diplomatice americane care ar urma să fie publicate zilele următoare de site-ul WikiLeaks conţin "aprecieri dezagreabile" faţă de politica şi liderii ruşi, care ar putea afecta Moscova, afirmă vineri cotidianul rus Kommersant.

17 afișări
Imaginea articolului Mesajele diplomatice americane care vor fi publicate de WikiLeaks ar putea afecta Moscova

Mesajele diplomatice americane care vor fi publicate de WikiLeaks ar putea afecta Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noile dezvăluiri ale WikiLeaks pot provoca un conflict între Statele Unite şi Rusia", dar şi cu jumătate dintre ţările de pe planetă, scrie cotidianul.

"O sursă apropiată conducerii site-ului a declarat pentru Kommersant că între documente figurează, printre altele, comentarii privind politica rusă şi «aprecieri dezagreabile» faţă de anumiţi lideri ai ţării", scrie publicaţia.

"Documentele includ transcrierea discuţiilor unor diplomaţi americani cu responsabili politici ruşi, rapoarte privind evenimente majore din Rusia, analize ale politicii sale interne şi externe", adaugă Kommersant.

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri că se aşteaptă ca WikiLeaks să publice în zilele următoare numeroase mesaje ale diplomaţiei americane privind "un evantai larg de dosare şi de ţări".

Departamentul de Stat a precizat că serviciile sale au început să pregătească Guvernele străine cu privire la aceste scurgeri de informaţii.

Conform unei surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe, citată de Kommersant, diplomaţia rusă nu fusese contactată până joi seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici