MESAJUL Papei Francisc către Budapesta: Zidurile construite în calea imigranţilor vor cădea

Zidurile construite pentru oprirea imigranţilor nu vor rezista, a declarat Papa Francisc referindu-se la gardul metalic construit de Ungaria la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierelor cu România şi Croaţia.

671 afișări
Imaginea articolului MESAJUL Papei Francisc către Budapesta: Zidurile construite în calea imigranţilor vor cădea

MESAJUL Papei Francisc către Budapesta: Zidurile construite în calea imigranţilor vor cădea (Imagine: AFP)

"Ştiţi foarte bine cum sfârşesc zidurile. Toate zidurile se prăbuşesc, astăzi, mâine sau după 100 de ani. Zidurile nu sunt o soluţie. Problema rămâne, însă creşte şi ura", a declarat Papa Francisc, citat de site-ul agenţiei ANSA, la revenirea din Statele Unite.

Referindu-se la tema homosexualităţii, evitată în cursul vizitei în SUA, Papa Francisc a afirmat că funcţionarii publici au dreptul să refuze emiterea certificatelor pentru persoane de acelaşi sex chiar dacă legislaţia laică prevede astfel de uniuni civile. "Obiecţia de conştiinţă trebuie să fie introdusă în orice structură juridică, pentru că este un drept", a subliniat şeful Bisericii Catolice.

În urmă cu câteva săptămâni, Kim Davis, un oficial municipal din statul american Kentucky, a fost arestată preventiv pentru că a refuzat, din raţiuni religioase, să emită certificat de căsătorie unui cuplu homosexual.

Francisc a condamnat cazurile de pedofilie comise de membri ai clerului, catalogându-le drept "sacrilegii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici