Meshal al-Ahmad al-Sabah preia conducerea statului Kuweit după moartea lui Nawaf al-Ahmad al-Sabah

Şeicul Meshal al-Ahmad al-Sabah preia conducerea statului Kuweit după moartea emirului Nawaf al-Ahmad al-Sabah, potrivit Reuters.

728 afișări
Imaginea articolului Meshal al-Ahmad al-Sabah preia conducerea statului Kuweit după moartea lui Nawaf al-Ahmad al-Sabah

Sursa foto: AP

Prinţul moştenitor, şeicul Meshal al-Ahmad al-Sabah, în vârstă de 83 de ani, a fost, potrivit sursei, conducătorul de facto al Kuweitului din 2021, când emirul Nawaf al-Ahmad al-Sabah a cedat majoritatea îndatoririlor sale.

Acesta fost numit sâmbătă succesorul lui Nawaf.

Şeicul Nawaf a devenit emir în septembrie 2020, în urma decesului fratelui său, şeicul Sabah, care a domnit mai mult de un deceniu.

A fost văzut de diplomaţi ca un promotor al consensului, chiar dacă domnia sa a fost marcată de un conflict intens între guvern şi parlamentul ales, care a împiedicat reforme structurale cheie în statul bogat în petrol din Golful Persic.

Cauza decesului său nu a fost dezvăluită. Emirul a fost internat în spital la sfârşitul lunii trecute din cauza a ceea ce agenţia de ştiri de stat a descris la momentul respectiv ca fiind o problemă de sănătate de urgenţă, dar a precizat că se afla într-o stare stabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici