Mexic: Finanţarea zidului anti-imigranţi la frontiera cu SUA nu face parte din ”viziunea noastră”

Guvernul mexican nu va finanţa construirea zidului anti-imigranţi, promis de Donald Trump în cadrul campaniei electorale pentru preşedinţia SUA, informează Ministerul de Externe din Mexic, citat de Euronews.

3379 afișări
Imaginea articolului Mexic: Finanţarea zidului anti-imigranţi la frontiera cu SUA nu face parte din ”viziunea noastră”

”Finanţarea zidului anti-imigranţi nu susţine viziunea Guvernului mexican”, a declarat Claudia Ruiz Massieu, ministrul de Externe mexican, unei televiziuni locale.

Candidatul republican Donald Trump a insistat în cadrul campaniei electorale că Mexicul va plăti pentru construirea unui zid anti-imigranţi la graniţa sa, în pofida faptului că preşedintele mexican Pena Nieto a dezminţit aserţiunile în acest sens.

Ruiz Massieu a afirmat că Guvernul mexican a menţinut relaţiile de comunicare cu echipa de campanie a lui Donald Trump, încă de la vizita acesteia care a avut loc în luna august.

”A existat o comunicare continuă cu mai mulţi membri ai campaniei electorale”, a afirmat aceasta.

La mai puţin de 24 de ore după o vizită în Mexic, unde s-a întâlnit cu preşedintele Pena Nieto, Donald Trump a revenit la discursul agresiv anti-imigranţi. Într-un discurs privind imigraţia, susţinut de Donald Trump la Phoenix, capitala statului american Arizona, candidatul republican a afirmat că "Mexicul va plăti pentru acest zid, 100%. Ei nu ştiu încă, însă vor plăti pentru acest zid".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici