Mexic. Sute de oameni şi-au părăsit casele din cauza luptelor dintre traficanţii de droguri

Sute de mexicani şi-au părăsit casele în ultimele zile din cauza luptelor dintre traficanţii de droguri. Violenţele au loc în sudul ţării. Mai multe localităţi sunt aproape goale, potrivit BBC.

2004 afișări
Imaginea articolului Mexic. Sute de oameni şi-au părăsit casele din cauza luptelor dintre traficanţii de droguri

Mexic. Sute de oameni şi-au părăsit casele din cauza luptelor dintre traficanţii de droguri

Sute de oameni au fugit din casele lor din sudul Mexicului, în timp ce cartelurile rivale luptă pentru controlul rutelor folosite pentru traficul ilegal de droguri şi migranţi.

Localnicii au relatat că iniţial s-au ascuns în casele lor. În unele zone, luptele au ţinut ore întregi. Ca urmare peste 700 de localnici au decis să-şi părăsescă locuinţele.

Comunităţile cele mai afectate sunt Chicomuselo şi La Concordia din statul Chiapas. Localnicii acuză statul că nu-i protejează şi spun că localităţile lor s-au transformat în comunităţi fantomă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici