Mexicul nu îşi asumă responsabilitatea pentru imigraţia ilegală în Statele Unite

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că este determinat să ajute la stoparea migraţiei ilegale, dar ţara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranţi care ajung în Statele Unite, relatează Reuters.

298 afișări
Imaginea articolului Mexicul nu îşi asumă responsabilitatea pentru imigraţia ilegală în Statele Unite

Mexicul nu îşi asumă responsabilitatea pentru imigraţia ilegală în Statele Unite

Imigraţia ilegală în Statele Unite a fost cauza unor tensiuni bilaterale persistente de când Donald Trump a preluat funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Acesta considră că Mexicul trimite „violatori şi traficanţi de droguri” în Statele Unite.

„Mexicul nu face nimic pentru a ajuta la stoparea fluxului ilegal de imigranţi în ţara noastră. Doar vorbe, fără fapte. De asemenea, şi Honduras, Guatemala şi El Salvador ne iau banii de ani întregi şi nu fac nimic”, a transmis preşedintele american Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Donald Trump a ameninţat din nou că doreşte să închidă frontiera de sud a Statelor Unite. Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a transmis că doreşte să combată imigraţia ilegală şi să menţină o relaţie cordială cu omologul său american.

„Respectăm poziţia preşedintelui Trump şi dorim să ajutăm. Problema este că această situaţie este responsabilitatea Statelor Unite şi a ţărilor din America Centrală. Nu este problema mexicanilor” a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador.

„Subliniez faptul că fluxul de migranţi din Mexic în Statele Unite este scăzut, foarte scăzut. Mexicanii nu mai doresc să lucreze în Statele Unite”, a adăugat preşedintele mexican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici