Michelle Obama încearcă să recreeze magia la convenţia democrată de la Charlotte

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a încercat marţi seara să recreeze magia, afirmând că cei patru ani ai la Casa Albă nu l-au schimbat pe Barack Obama şi că acesta merită pentru încă patru ani încrederea ţării.

303 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama încearcă să recreeze magia la convenţia democrată de la Charlotte

Michelle Obama încearcă să recreeze magia la convenţia democrată de la Charlotte (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

În cadrul primei zile a convenţiei democrate de la Charlotte (North Carolina), fără să îi menţioneze vreodată numele lui Mitt Romney, adversarul republican al soţului său la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, ea a schiţat toate caracteristicile care îi separă pe cei doi bărbaţi.

Zâmbitoare, îmbrăcată într-o rochie roz fără mâneci şi lucioasă, creaţia stilistului american Tracy Reese, ea a făcut elogiul unui preşedinte în cazul căruia valorile au ghidat deciziile din domeniul economic, al educaţiei sau sănătăţii, un bărbat "în care se poate avea încredere".

"El îmi aminteşte că schimbarea este dificilă, că schimbarea este lentă şi că nu se produce niciodată imediat. Dar până la urmă vom ajunge la ea, vom ajunge întotdeauna", a declarat ea.

"Am văzut îndeaproape ce înseamnă să fii preşedinte", a explicat Obama.

"În calitate de preşedinte primeşti tot felul de sfaturi de la tot felul de oameni dar la final, când trebuie să iei o decizie ... tot ceea ce ai pentru a te călăuzi sunt propriile valori, propria viziune şi experienţele din viaţa ta care te fac ceea ce eşti", a adăugat ea.

Obama a amintit despre originile lor modeste, ea fiica unui angajat municipal care suferea de scleroză în plăci şi a unei secretare, el fiul unei mame singure "care se chinuia să îşi plătească facturile".

"Barack ştie ce înseamnă o familie care are greutăţi". "Barack ştie ce este visul american pentru că el l-a trăit", a insistat ea.

"Pentru Barack, succesul nu se măsoară în câţi bani câştigi, ci în diferenţa pe care o faci în viaţa oamenilor", a afirmat ea, povestind despre tatăl binevoitor şi soţul pe care ea nu voia să îl schimbe funcţia de preşedinte.

Dar "am văzut că a fi preşedinte nu te schimbă, ci dezvăluie cine eşti", a declarat ea în aplauzele furtunoase ale celor prezenţi, afirmând că îşi iubeşte soţul "şi mai mult decât în urmă cu patru ani, şi chiar şi mai mult decât în urmă cu 23 de ani".

"Trebuie să ne unim încă o dată şi să ne ridicăm pentru omul în care putem avea încredere că va face această ţară să avanseze", a insistat ea.

Dinamică, amuzantă şi foarte populară, Michelle Obama, în vârstă de 48 de ani, a devenit în ultimele luni cel mai bun avocat al soţului său, pentru a încerca să atenueze frustrarea alegătorilor în privinţa rezultatelor economice slabe.

Avocată de profesie, cu licenţa obţinută la Harvard, mamă a două fete în vârstă de 11 şi, respectiv, 14 ani, ea a fost de o disciplină perfectă în campanie.

Din primăvară, ea a participat la circa 80 de reuniuni de strângere de fonduri şi la 24 de etape ale campaniei pentru Barack Obama.

La Charlotte, delegaţii democraţi au fost unanimi. "Este magnifică, este un exemplu pentru toate femeile", a declarat Shelby County, o bunicuţă din Memphis (Tennessee, sud), venită cu nepoata sa în vârstă de trei ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici