Microsoft acuză China de atacuri cibernetice

Microsoft a acuzat un grup chinez de spionaj cibernetic de atacuri asupra software-ului său de server de poştă electronică, relatează BBC.

758 afișări
Imaginea articolului Microsoft acuză China de atacuri cibernetice

Compania de tehnologie a declarat că hackerii aparţin unui grup susţinut de stat, un „actor calificat şi sofisticat”.

Într-o postare pe blog, Microsoft a spus că campania de hacking a folosit patru vulnerabilităţi nedetectate anterior în diferite versiuni ale software-ului.

Problemele de securitate le-au permis hackerilor să acceseze de la distanţă conţinutul conturilor de e-mail.

Threat Intelligence Centre al Microsoft a atribuit atacurile grupului Hafnium, considerat a fi sponsorizat de stat şi care funcţionează din China.

Microsoft a declarat că Hafnium vizează cercetătorii în boli infecţioase, firmele de avocatură, instituţiile de învăţământ superior şi contractorii din apărare.

Au fost, de asemenea, vizate think tanks-uri politice şi grupuri neguvernamentale.

Aceasta este a opta oară în ultimele 12 luni când Microsoft a dezvăluit public state care vizează instituţii critice şi societatea civilă.

Deşi Hafnium are sediul în China, îşi desfăşoară operaţiunile în principal din servere private virtuale închiriate în SUA, a spus Microsoft.

În mod separat, Microsoft a declarat că a observat că Hafnium interacţionează cu utilizatorii Office 365.

Compania a lansat actualizări de software destinate soluţionării vulnerabilităţilor din software-ul său.

Microsoft a declarat că atacul nu are nicio legătură cu atacul SolarWinds, care a lovit agenţiile guvernamentale americane la sfârşitul anului trecut.

În timp ce multe firme de tehnologie din SUA au avut o relaţie tumultuoasă cu guvernul chinez, Microsoft a fost prezent din 1992.

Spre deosebire de Facebook şi Twitter, platforma de socializare Microsoft orientată spre afaceri, LinkedIn, este încă accesibilă în China.

La fel este şi motorul său de căutare Bing, deşi Baidu domină piaţa de căutare.

Compania conduce, de asemenea, un centru pentru cercetarea inteligenţei artificiale în China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici