Mihai Ghimpu şi-a pierdut soţia la secţia de votare

Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, a fost asaltat de jurnalişti, duminică dimineaţă, când a mers la vot, astfel încât, pentru câteva momente, a pierdut-o pe soţia sa în mulţime, informează jurnal.md.

30 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu şi-a pierdut soţia la secţia de votare

Mihai Ghimpu şi-a pierdut soţia la secţia de votare (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Mihai Ghimpu a fost înconjurat de jurnalişti chiar lângă urna de vot, deşi a încercat să-i convingă pe aceştia să permită accesul şi altor cetăţeni veniţi să voteze.

"Eu nu am dreptul să îngrădesc accesul cetăţenilor la urna de vot. Hai să ne dăm mai la o parte şi acolo o să stăm de vorbă", le-a spus Ghimpu ziariştilor, dar imediat şi-a dat seama că soţia sa, Dina, nu mai este alături de el.

"Unde este doamna mea? Unde este doamna mea?", a întrebat de mai multe ori Ghimpu.

În cele din urmă, Dina Ghimpu s-a alăturat soţului. Ea a declarat că a votat pentru un viitor european al Republicii Moldova.

Duminică, în Republica Moldova are loc cel de-al treilea scrutin parlamentar organizat în ultimul an şi jumătate, care ar putea pune capăt unei crize politice de durată. Circa 2,6 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne, pentru a-şi alege cei 101 deputaţi. În cursa electorală sunt înscrise 20 de partide şi 19 candidaţi independenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici