Mii de cecuri trimise unor persoane decedate, în cadrul planului american de stimulare economică

Serviciile fiscale americane au trimis din greşeală peste 70.000 de cecuri, în cadrul planului de stimulare economică, unor contribuabili decedaţi, irosind astfel 18 milioane de dolari, potrivit unui raport.

36 afișări
Imaginea articolului Mii de cecuri trimise unor persoane decedate, în cadrul planului american de stimulare economică

Mii de cecuri trimise unor persoane decedate, în cadrul planului american de stimulare economică (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Serviciile administrative au trimis unui număr de 71.688 de beneficiari câte un cec în valoare de 250 de dolari în cadrul ajutorului acordat prin planul de relansare adoptat în 2009 de preşedintele Barack Obama, explică un raport realizat în urma inspecţiei plăţilor efectuate de serviciile de Securitate socială.

Aceşti destinatari erau însă decedaţi şi astfel au fost irosiţi 18 milioane de dolari. Potrivit raportului, aproximativ jumătate dintre aceste cecuri au fost retrimise fiscului.

Astfel de cecuri, în valoare totală de 4,3 milioane de dolari, au fost trimise şi unui număr de 17.343 de deţinuţi, dar majoritatea acestora erau eligibili pentru a primi acest ajutor.

"Este inacceptabil să se facă erori de plată. Plăţile noastre în cadrul planului de relansare au fost exacte în 99,8 la sută din cazuri şi am recuperat rapid cecurile greşite", a declarat Mark Lassiter, purtător de cuvânt pentru securitate socială într-un e-mail trimis AFP.

"În fiecare an facem un număr mic de erori trimiţând plăţi unor persoane decedate deoarece nu primim la timp informaţia despre moartea lor", a conchis Lassiter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici