Mii de doze false de vaccin descoperite în Mexic: "Vaccinurile erau concepute şi ambalate pentru a semăna cu Sputnik V"

  • Autorităţile din Mexic au confiscat un lot de doze false din vaccinul rusesc Sputnik V, a declarat joi Fondul Rus de Investiţii Directe, care este responsabil pentru exporturile vaccinului COVID-19.
  • "Mai devreme, astăzi, autorităţile mexicane au confiscat un lot de vaccinuri concepute şi ambalate pentru a semăna cu Sputnik V", a autoritatea rusă RDIF.
691 afișări
Imaginea articolului Mii de doze false de vaccin descoperite în Mexic: "Vaccinurile erau concepute şi ambalate pentru a semăna cu Sputnik V"

Mii de doze false de vaccin descoperite în Mexic: "Vaccinurile erau concepute şi ambalate pentru a semăna cu Sputnik V"

"Analiza dozelor din lotul confiscat, inclusiv proiectarea containerelor şi etichetelor, sugerează că este o substanţă falsă care nu are nimic de-a face cu vaccinul original", a declarat fondul într-un comunicat, relatează Reuters.

Primul transport al vaccinului Sputnik V - o livrare de 200.000 de doze - a sosit în Mexic pe 23 februarie. A fost aprobat pentru utilizare de urgenţă de către autorităţile de reglementare mexicane la începutul lunii trecute.

Lotul fals de 5.775 de doze a fost confiscat pe Aeroportul Internaţional Campeche din Mexic, se arată într-o declaraţie guvernamentală. Sticlele, ale căror etichete prezentau erori de ortografie în limba rusă, erau ascunse printre cutii de băuturi răcoritoare într-o cutie de gheaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici