Mii de greci protestează în faţa Parlamentului de la Atena

Mii de manifestanţi s-au strâns duminică după-amiază în centrul Atenei, în piaţa Syntagma, la apelul sindicatelor şi opoziţiei, pentru a protesta faţă de noul plan de austeritate pe care Parlamentul urmează să-l voteze la cererea UE şi FMI.

222 afișări
Imaginea articolului Mii de greci protestează în faţa Parlamentului de la Atena

Mii de greci protestează în faţa Parlamentului de la Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La o jumătate de oră după debutul mitingului, poliţia estima numărul manifestanţilor la 6.500.

Primii protestatari, dintre care unii afişau drapelul Greciei, s-au strâns în faţa esplanadei soldatului necunoscut, lângă Parlament, unde un important cordon de securitate era mobilizat.

Mulţimea a crescut după sosirea câtorva mii de simpatizanţi ai Frontului sindical comunist Pame, care se reuniseră mai departe.

Principalele două sindicate greceşti, Adedy pentru sectorul public şi GSEE pentru cel privat, precum şi stânga radicală au făcut apel la această manifestaţie, în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate impuse de UE şi FMI în schimbul unui nou împrumut.

Circa 3.000 de poliţişti au fost mobilizaţi, în condiţiile în care protestele anterioare s-au soldat cu violenţe.

Premierul Greciei, Lucas Papademos, a cerut parlamentarilor eleni să susţină măsurile de austeritate necesare pentru obţinerea sprijinului financiar internaţional şi să nu condamne ţara la "haos economic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici