Mii de greci protestează la Atena faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern

Câteva mii de persoane au participat, marţi, la demonstraţii organizate în centrul Atenei la apelul mai multor sindicate, protestând faţă de măsurile de austeritate decise de Guvern.

72 afișări
Imaginea articolului Mii de greci protestează la Atena faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern

Mii de greci protestează la Atena faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai puţin de 1.000 de reprezentanţi ai frontului sindical al Partidului Comunist (Pame) au manifestat la Parlament, demonstraţia încheindu-se fără incidente.

Alţi circa 200 de militanţi comunişti au ocupat, timp de câteva ore, zona Acropole, unde au desfăşurat o pancartă de mari dimensiuni pentru a încuraja mobilizarea protestatarilor.

Câteva sute de profesori din învăţământul privat au manifestat în faţa Parlamentului, unde o delegaţie a acestora a depus o listă de revendicări.

Participanţii la o a treia manifestaţie, organizată de sindicatul funcţionarilor publici eleni (ADEDY), au solicitat declanşarea unei greve de 48 de ore. "Guvernul încearcă să divizeze poporul grec, lansând mari minciuni şi oferindu-le totul patronilor", a declarat Ilias Vrettakos, unul dintre liderii ADEDY.

"Reacţia noastră nu poate fi decât lupta permanentă", a declarat liderul sindicatului învăţământului primar (DOE).

Cele două mari centrale sindicale elene, ADEDY (375.000 de membri) şi Confederaţia generală a muncitorilor eleni (circa 1 milion de membri), susţin declanşarea unei greve generale miercuri, ca formă de protest faţă de planul adoptat de Guvern, în schimbul unui sprijin financiar de 110 miliarde de euro din partea Uniunii Europene şi a FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici