Mii de israelieni manifestează la Tel Aviv împotriva ofensivei în Fâşia Gaza

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă seara, la Tel Aviv, pentru a cere sfârşitul operaţiunii în Fâşia Gaza, soldată cu moartea a cel puţin o mie de palestinieni şi aproximativ 40 de militari israelieni.

683 afișări
Imaginea articolului Mii de israelieni manifestează la Tel Aviv împotriva ofensivei în Fâşia Gaza

Mii de israelieni manifestează la Tel Aviv împotriva ofensivei în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această manifestaţie, organizată de către un colectiv de organizaţii de stânga şi de extremă stângă, este cea mai importantă de la începutul ofensivei israeliene, la 8 iulie.

Participanţii s-au adunat în Piaţa Yitzhak Rabin, în numele fostului premier asasinat, în pofida unui ordin al poliţiei, care a interzis organizarea unor manifestaţii din "motive de securitate", de teama unor tiruri de rachete din Fâşia Gaza.

Manifestanţii au fluturat pancarte pe care scria: "Există o altă cale" decât cea a războiului, "Eliberaţi Fâşia Gaza acum, lăsaţi-i să trăiască", cu referire la locuitorii palestinieni din zonă.

Forţe de poliţie importante au fost trimise la locul manifestaţiei, pentru a evita eventuale confruntări.

De asemenea, peste 10.000 de propalestinieni au manifestat sâmbătă, la Londra, pentru a cere "sfârşitul masacrului în Fâşia Gaza".

Fluturând steaguri palestiniene şi pancarte prin care îndemnau la "libertate pentru Palestina", manifestanţii s-au adunat în faţa ambasadei Israelului, în cartierul Kensington, în vestul Londrei.

Ei au defilat ulterior spre Parlamentul britanic şi Downing Street, unii manifestanţi scandând "Să-ţi fie ruşine, David Cameron!".

Manifestaţii similare au avut loc sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa.

La Paris, câteva mii de persoane au participat la un miting propalestinian - interzis - în cursul căruia s-au înregistrat incidente, la o săptămână de la precedentele manifestaţii interzise, care au degenerat în violenţe.

Cel puţin 1.000 de palestinieni au fost ucişi şi aproximativ 6.000 au fost răniţi, în majoritate civili, în Fâşia Gaza, de la începutul ofensivei israeliene la 8 iulie, au anunţat serviciile de urgenţă locale.

De asemenea, peste 40 de militari israelieni au fost ucişi în lupte în această regiune, iar doi civil au murit în urma unor tiruri de rachete palestiniene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici