Mii de japonezi au fost sfătuiţi să fugă din calea taifunului Nangka, care a provocat două decese

Autorităţile japoneze au îndemnat aproximativ 350.000 de persoane să fugă din calea taifunului Nangka, care a lovit în apropiere de coasta de sud a Japoniei, provocând moartea a cel puţin două persoane.

106 afișări
Imaginea articolului Mii de japonezi au fost sfătuiţi să fugă din calea taifunului Nangka, care a provocat două decese

Mii de japonezi au fost sfătuiţi să fugă din calea taifunului Nangka, care a provocat două decese

Acesta a ajuns în insula Shikoku joi seara, aducând ploi torenţiale şi rafale de vânt ce au atins o viteză de până la 185 km/oră, relatează BBC News Online.

Agenţia de ştiri Kyodo a anunţat cel puţin două decese, în timp ce postul public japonez de televiziune NHK a informat că cel puţin 31 de persoane au fost rănite.

Nangka a fost între timp retrogradat la categoria de furtună tropicală, dar oficialii au avertizat cu privire la continuarea rafalelor de vânt puternice şi a furtunilor în zonă.

Pe măsură ce taifunul se îndrepta spre nordul ţării, Agenţia de Meteorologie a Japoniei a avertizat vineri dimineaţă cu privire la valuri mari, vijelii şi furtuni însoţite de trăsnete în multe părţi ale principalei insule japoneze, Honshu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici