Mii de oameni au fost evacuaţi în vestul Canadei din cauza incendiilor de vegetaţie

Regiunea Alberta a declarat stare de urgenţă după ce incendiile de vegetaţie s-au extins în vestul provinciei canadiene, scoţând din case aproape 25.000 de persoane.

180 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni au fost evacuaţi în vestul Canadei din cauza incendiilor de vegetaţie

Sursa foto: Twitter

Confruntată cu peste 100 de incendii de vegetaţie, premierul din Alberta, Danielle Smith, a calificat situaţia drept "fără precedent".
 
Locuitorilor din Edson, un oraş de peste 8.000 de locuitori, li s-a cerut să plece imediat, potrivit BBC
 
Smith a declarat că o primăvară caldă şi uscată a creat "atât de mult lemn de foc", iar până acum au ars aproximativ 122.000 de hectare.
 
Multe dintre incendii ard necontrolat, alimentate de vânturile puternice.
 
Cele mai afectate zone includ Drayton Valley, la aproximativ 140 km vest de capitala provinciei, Edmonton, şi Fox Lake, la aproximativ 550 km nord de oraş, unde 20 de case au fost mistuite de foc.
 
Au fost aduse elicoptere de stingere a incendiilor şi avioane cisternă, iar guvernul federal a oferit asistenţă de la Ottawa.
 
Edmonton Expo Centre găzduieşte peste 1.000 de persoane evacuate, iar în oraşul High Level, un patinoar de curling a fost transformat într-un adăpost temporar.
 
Alberta este o importantă regiune producătoare de petrol, dar până în prezent instalaţiile petroliere nu par să fie în pericol imediat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici