Mii de oameni din SUA protestează sub bannerul „jos labele de pe trupurile noastre” pentru dreptul la avort

Susţinătorii dreptului la avort s-au adunat sâmbătă la Washington şi lângă clădirile instituţiilor de stat pentru o sarcină dificilă: să convingă Curtea Supremă să nu anuleze legea federală privind avortul, adoptată acum 50 de ani.

1699 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni din SUA protestează sub bannerul „jos labele de pe trupurile noastre” pentru dreptul la avort

Sursa Foto - Hepta

Susţinătorii dreptului la avort s-au adunat sâmbătă la Washington şi lângă clădirile instituţiilor de stat din pentru o sarcină dificilă: să convingă Curtea Supremă să nu anuleze legea federală privind avortul, adoptată acum  50 de ani. 

După ce au ascultat discursurile pro-avort,  activişti pentru drepturi, oficiali aleşi şi lideri religioşi , alături de  mii de protestatari, s-au îmbarcat într-un marş de o oră către Curtea Supremă, sub cer înnorat şi burniţă, transmite New York Times

Mulţi participanţi au purtat poncho şi  umbrele şi au strigat incantaţii precum „jos labele de pe trupurile noastre” şi „vom riposta” în ritmul tobelor.

Unii au declarat că se îndoiesc că Curtea Supremă, conservatoare fiind, se va răzgândi. 

„Putem pune  presiune asupra lor”, a spus Sandra Harrington, în vârstă de 61 de ani, un administrator pensionar al educaţiei publice din Warrenton, Virginia. „Eu, din păcate, cred că este o afacere încheiată şi sunt teribil de tristă pentru asta”.

„Sunt îngrozită”, a spus doamna Lunsford. „Am făcut tot posibilul să alegem un preşedinte democrat, o Casa şi un Senat democrate,  şi acest lucru tot se întâmplă în continuare”.

Peste 450 de marşuri urmau să aibă loc sâmbătă în oraşe din întreaga ţară, inclusiv Chicago, Nashville şi Austin, Texas, potrivit lui Rachel O'Leary Carmona, directorul executiv al Women's March, o organizaţie nonprofit care a ajutat la coordonarea evenimentelor.

„Oamenii se mobilizează pentru că văd că  este mai târziu decât am crezut”, a spus ea.

La câteva luni distanţă de alegerile de la jumătatea mandatului, preşedintele Biden şi democraţii din Congres speră să folosească problema pentru a dinamiza alegătorii. Senatorii democraţi nu au reuşit miercuri să promoveze o legislaţie  în faţa opoziţiei republicanilor care să garanteze dreptul la avort la nivel naţional. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici