Mii de persoane au susţinut la Paris acţiunea "defensivă" a Israelului

Câteva mii de persoane s-au adunat duminică după-amiază la Paris pentru a sprijini "acţiunea de autoapărare a Israelului" şi a cinsti "memoria victimelor israeliene ale Hamas".

19 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au susţinut la Paris acţiunea "defensivă" a Israelului

Mii de persoane au susţinut la Paris acţiunea "defensivă" a Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizatorul acestei adunări, Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF), făcuse apel la manifestaţii în faţa amabasadei israeliene, dar în lipsa autorizaţiei, mitingul care a durat aproximativ o oră s-a desfăşurat pe o stradă învecinată.

Cei 12.000 de manifestanţi potrivit CRIF (4.000, potrivit poliţiei) au arborat drapelul israelian şi au intonat imnul naţional francez, La Marseillaise, apoi imnul naţional israelian, Hatikva, şi alte cântece evereieşti.

"Primul nostru gând este pentru Gillad Shalit", tânărul franco-israelian reţinut din 2006 în Fâşia Gaza, după ce a fost capturat de un comando plestinian, a declarat marele rabin al Franţei, Gilles Bernheim.

"Israelul se luptă exclusiv pentru libertate şi supravieţuirea poporului său, nu există nici o intenţie de a distruge un alt popor", a adăugat rabinul.

"Este esenţial ca în Franţa relaţiile între evrei şi musulmani să fie relaţii de calitate şi încredere", a adăugat acesta.

O delegaţie a fost primită la ambasada Israelului. Printre personalităţile prezente figurau interpretul nord-african de origine evreiască Enrico Macias şi Serge Klarsfeld, fondatorul Asociaţiei fiilor şi fiicelor evreilor deportaţi din Franţa.

Sâmbătă după-amiază o manifestaţie împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza a reunit la Paris între 21.000 şi 25.000 de persoane potrivit unor surse, în timp ce tancurile israeliene au pătruns în Fâşia Gaza.

Citeşte şi

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Sarkozy: Hamas poartă o grea responsabilitate pentru suferinţele palestinienilor din Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici