Mii de persoane cer oprirea "masacrului din Gaza" în cadrul unui protest la Atena

Peste 5.000 de persoane au protestat duminică la Atena, potrivit poliţiei, cerând încetarea "masacrului" palestinienilor din Fâşia Gaza, relatează AFP.

248 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane cer oprirea "masacrului din Gaza" în cadrul unui protest la Atena

Sursa foto: X/Twitter

"Luptăm pentru pacea oamenilor", au scandat manifestanţii prin difuzoare, citaţi de Athens News Agency.

"Opriţi masacrul poporului palestinian din Gaza", au strigat ei.

Militanţii Hamas au lansat un atac surpriză asupra Israelului la 7 octombrie, ucigând cel puţin 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit oficialilor israelieni.

De la acest atac, Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, condusă de Hamas, afirmă că peste 8.000 de palestinieni au fost ucişi - jumătate dintre ei copii - de represaliile Israelului.

Demonstranţii de la Atena au catalogat Israelul drept "stat criminal" şi au denunţat, de asemenea, faptul că guvernul grec s-a abţinut la votul de vineri de la ONU, unde Adunarea Generală a cerut cu o mare majoritate de voturi un “armistiţiu umanitar imediat”, în cea de-a 21-a zi a războiului dintre Hamas şi Israel.

Zeci de mii de protestatari pro-palestinieni au mărşăluit sâmbătă în Marea Britanie, cerând încetarea focului, în timp ce armata israeliană şi-a intensificat asaltul asupra Gaza.

Alte mii de persoane au manifestat în Franţa şi Elveţia, precum şi la New York.

La Atena, protestatarii au mărşăluit spre ambasada Israelului din suburbia Psychiko a capitalei greceşti.

Nu au fost raportate probleme în timpul demonstraţiei.

Ambasadorul Autorităţii Palestiniene, Youssef Dorchom, a participat la protest, la fel ca şi o delegaţie numeroasă a Partidului Comunist grec KKE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici