Mii de persoane evacuate din cauza ploilor torenţiale în centrul şi nord-estul Japoniei

Autorităţile nipone au decretat evacuarea mai multor mii de persoane din centrul şi nord-estul Japoniei, în condiţiile în care există riscul ca ploile torenţiale să provoace alunecări de teren şi inundaţii, informează Dpa.

108 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane evacuate din cauza ploilor torenţiale în centrul şi nord-estul Japoniei

Mii de persoane evacuate din cauza ploilor torenţiale în centrul şi nord-estul Japoniei

Aproximativ 4.300 de persoane din oraşul Tadami, prefectura Fukushima, au primit ordin de evacuare, existând temeri privind posibilitatea producerii unor viituri şi alunecări de teren.

O situaţie similară similară se înregistrează în oraşul Gosen, prefectura Niigata, unde 1.400 de locuitori au primit ordin de evacuare din cauza riscului de inundaţii.

Până în acest moment, nu există informaţii despre eventuale victime.

Agenţia Meteorologică a Japoniei a transmis avertizări de inundaţii, alunecări de teren şi ploi abundente pentru prefecturile Niigata, Fukushima, Yamagata şi Miyagi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici