Video Mii de persoane evacuate dintr-un oraş din SUA, după deraierea unui tren (Video ProTv)

Autorităţile au evacuat 3.000 de persoane sâmbătă, după ce un tren a deraiat, degajând substanţe chimice periculoase în oraşul Lafayette, din Louisiana.

13 afișări

Două dintre cele şase vagoane care au ieşit de pe şine prezentau scurgeri de acid clorhidric, potrivit poliţiei statului Louisiana. Acidul clorhidric poate provoca arsuri la nivelul pielii, ochilor, plămânilor şi intestinelor.

Locuitorii de pe o rază de 1,6 kilometri de la locul deraierii au fost duşi la un liceu din afara oraşului, a declarat Andrew Shenkan, director general la KATC-TV, care a pus în funcţiune o linie telefonică de informaţii pentru persoanele evacuate. Linia telefonică a fost ultima dată activată în 2005, în timpul uraganului Rita.

Cei care au primit ordin de evacuare au fost informaţi că ar putea fi nevoiţi să rămână departe de casele lor cel puţin 48 de ore, a precizat Shenkan.

Lafayette are o populaţie estimată la circa 114.000 de locuitori, potrivit Biroului american de recensământ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici