Mii de persoane evacuate şi 18 clădiri avariate în Colorado, din cauza unui incendiu de vegetaţie

Un incendiu necontrolat din regiunea Denver, în statul american Colorado, a determinat duminică evacuarea a mii de persoane şi a avariat sau distrus complet 18 clădiri, în timp ce o persoană era dată dispărută, au anunţat autorităţile locale.

152 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane evacuate şi 18 clădiri avariate în Colorado, din cauza unui incendiu de vegetaţie

Mii de persoane evacuate şi 18 clădiri avariate în Colorado, din cauza unui incendiu de vegetaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă în apropiere de Fort Collins, la circa 100 de kilometri nord-vest de Denver. Focul era total necontrolat duminică seara, în pofida prezenţei pe teren a aproximativ 250 de pompieri.

Flăcările au distrus peste 8.000 de hectare de vegetaţie, potrivit unui comunicat al şerifului din comitatul Larimer, publicat duminică seara.

O persoană este dată dispărută în continuare, au precizat autorităţile.

Aproximativ 2.600 de ordine de evacuare au fost emise sâmbătă şi duminică, iar 18 clădiri au fost avariate sau distruse complet de incendiu, un număr care ar urma să crească, precizează comunicatul.

Pompierii au încercat fără rezultat să controleze flăcările, alimentate de vânt, care a suflat toată după-amiaza.

Un fulger ar putea fi la originea incendiului, potrivit şerifului, dar ancheta continuă pentru a determina cauzele cu certitudine.

Mai multe centre de cazare au fost deschise pentru a primi persoanele evacuate, iar o fermă a fost pusă la dispoziţia crescătorilor pentru a-şi adăposti animalele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici