Mii de protestatari antiguvernamentali, în centrul Budapestei

Circa 4.000 de protestatari antiguvernamentali s-au adunat în centrul Budapestei arborând steagul extremei drepte, relatează MTI.

1 afișare

Grupurile antiguvernamentale s-au reunit să protesteze la împlinirea unui an de la discursul premierului Ferenc Gyurcsany, în care acesta a recunoscut că a minţit pentru câştigarea alegerilor generale din 2006.

Au fost înregistrate ambuteiaje în centrul oraşului, grupurile de protestatari intersectându-se cu festivalul catolic care se desfăşoară în cursul acestei săptămâni în capitala ungară.

Marşul a început în apropiere de bulevardul Grande, cunoscut ca fiind locul celor mai sângeroase ciocniri din timpul revoluţiei din 1956. Destinaţia manifestanţilor este piaţa din faţa clădirii Parlamentului, parţial închisă din motive de securitate.

Protestatarii din faţa clădiri Parlamentului au aruncat cu noroi în parlamentari, când aceştia încercau să părăsească clădirea, potrivit unui corespondent al MTI. Ei au ţintit membri ai coaliţiei socialiste şi liberale aflate la guvernare, strigând "Criminali!".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici